3 stora bosarpskyckling filéer ( ca 7-800 gram)
1-1/2 pkt bacon
2 ägg
salt och peppar
lite lökpulver
Gör så här:
Strimla kyckling filéerna och klipp bacon i mindre bitar. Lägg dem i en matberedare med knivar.
Lägg i äggen. Salta och peppra och strö över lite lökpulver. Mixa samman allt till en jämn smet.
Stek burgarna i rikligt med smör ca 5 min på varje sida, beror ju också på hur tjocka du gör dem.
Här serverade vi dem med lätt smörfräst gul paprika och lite lök.
p
Ser verkligen gott ut. Här blir det oxå något med kyckling idag.
Ha en skön söndag/ Jimmie
Ja det är gott med kyckling kryddad med bacon! 🙂
http://karinmelchersson.blogspot.com/
Karins blogg, har ett kul inlägg, knytna till de debatter som varit !
Läs och le ! 😉
😀
Ser riktigt mumsiga.. Undrar om det hade varit gott att hälla i lite grädde och gorgonzola???
Prova vetja!
Hej, jag försöker göra egna kycklingburgare för att köra på grillen nu när grillsäsongen äntligen är här. Min fundering är att när jag nu gjort egen kycklingfärs så blir den så lös och kladdig, binder den med ägg precis som du, har du något tips för att kunna forma burgarna och att få dem lite fastare så dem inte trillar genom gallret??
tack,
tina
Kanske det kan vara för mkt vatten i dina filéer?
Vissa trycker ju vatten in i kycklingen för att det ska väga mer.
Om du märker att blandingen är för lös, ta i mer ägg eller tom lite kokosmjöl)
Hoppas du får till det!
Kram Mariann