Kycklingburgare med smak av bacon

3-4 port

3 stora bosarpskyckling filéer ( ca 7-800 gram)
1-1/2 pkt bacon
2 ägg
salt och peppar
lite lökpulver

Gör så här:
Strimla kyckling filéerna  och klipp bacon i mindre bitar. Lägg dem i en matberedare med knivar.
Lägg i äggen. Salta och peppra och strö över lite lökpulver. Mixa samman allt till en jämn smet.

Stek burgarna i rikligt med smör ca 5 min på varje sida, beror ju också på hur tjocka du gör dem.
Här serverade vi dem med lätt smörfräst gul paprika och lite lök.

 

p

8 kommentarer

  1. Hej, jag försöker göra egna kycklingburgare för att köra på grillen nu när grillsäsongen äntligen är här. Min fundering är att när jag nu gjort egen kycklingfärs så blir den så lös och kladdig, binder den med ägg precis som du, har du något tips för att kunna forma burgarna och att få dem lite fastare så dem inte trillar genom gallret??

    tack,
    tina

    • Kanske det kan vara för mkt vatten i dina filéer?
      Vissa trycker ju vatten in i kycklingen för att det ska väga mer.
      Om du märker att blandingen är för lös, ta i mer ägg eller tom lite kokosmjöl)
      Hoppas du får till det!
      Kram Mariann

Skriv en kommentar

E-postadressen publiceras inte.


*