Inte mitt eget recept utan hittad på nätet i ”tidernas begynnelse”
Koka en sås-bas på :
1 dl vatten
8-10 krossade vitpepparkorn
1 knippe persiljekvistar
4-5 hackade charlottenlökar
3 msk vitvinsvinäger
Låt detta koka ihop att ca 0,5 dl är kvar och sedan silar man av det. Slår tillbaka vätskan i en liten kastrull som man har i en större kastrull med sjudande/kokande vatten.
Förbered 150 g smält avsvalnat smör
Lägg i 3-4 äggulor i avkoket i den lilla kastrullen i vattenbadet och vispa tills det tjocknar.
Ta undan när det har tjocknat och låt det smälta smöret röras ner droppvis först och sedan mer och mer, var ändå försiktig att du ser att äggen kan ta emot smöret. Ta i färsk hackad dragon eller torkad dragon.
Serveras till stekt och grillat kött.
Men ska inte bearnaise kryddas med dragon?
Annars smakar det väl inget?
Det verkar som att Mariann har ersatt dragon, eller bara använder persilja. Men jo, dragon hör ju till en klassisk beasås. Jag brukar följa beasås-receptet på recepten.se
jag har i dragon missat denna viktiga sak bara i farten i morse… vart nog stressad vöer att Borås tidning skulle komma på interb´vju…
Kram
Jooo jösses glömt den nästan viktigaste ingrediensen TACK!