Frikadeller i currysås

2-3 portioner

Ingredienser:
500g köttfärs
1-2 ägg
2 rivna gula lökar
salt och peppar

1 l vatten + grönsaksbuljong
2-3 dl grädde
30 g smör
1/2 msk curry
salt och peppar

Gör så här
Blanda till färsen, den ska vara lösare än till vanliga köttbullar, ta i grädde annars eller om du bara har ett ägg ta två.
Koka upp vatten+buljong, vattnet ska täcka bullarna väl, fyll annars på med mer sedan.
Gör sedan bullar i lagom storlek och tippa ner dem en efter en i vattnet. Låt koka tills de flyter upp. Efterhand de blir klara tippar du i fler och förvara de som blir klara under lock.
Sila sedan vattnet och spar ca 1 dl av spadet. Fräs curry i smöret lite lätt och slå på grädden och 0,5-1 dl av spadet. Hetta upp och tippa ev ner frikadellerna i såsen, eller lägg upp bullarna på tallrik och servera såsen till.
Servera med kokt blomkål, blomkål och curry gifter sig så fint!

 

 

Bli först med att kommentera

Skriv en kommentar

E-postadressen publiceras inte.


*