Ingredienser:
7 st lavendelblommor ( + några blåbär för färgen)
3 dl grädde
2 dl turkisk yoghurt
3 äggulor
2 msk Bakery+
ev grovhackad råchoklad
Gör så här
1. Koka grädden och lavendelblommorna och blåbären i en kastrull i ca några minuter, sila av blommorna och blåbär.
2. Vispa äggulorna och sötning.
3. Häll ägg och grädden i kastrullen och tillsätt turkisk yoghurt och sjud tills glassmeten tjocknar något, får ej koka.
4. Ställ kallt och låt kallna helt innan man gör glass.
Glassmaskin:
Ställ en förvaringsburk i frysen och ställ serveringskålarna i kylen. Häll i glassmeten och veva så sakteliga i ca 15-20 minuter.
Häll upp för förvaring eller servera direkt.
I frys:
Frys i minst 4 timmar och rör i glassen ca varje halvtimma.
Njut glassen som den är, eller riv lite råchoklad över…
Tips: var försiktig med lavendelblommorna att det inte blir tvål/parfymsmak av det hela. Överdriv inte mängden blommor alltså.
©MariannAndersson
Hej, det ser jättegott ut!
Den är jätte god! 😀
Spännande och annorlunda! Jag ska testa till helgen. Åt lavendelskorpor en gång för längesedan och de smakade just ”parfymerade” – ska vara försiktig!!
Spännande å höra sedan vad ni tycker 🙂
Jag undrar vad du använder för kamera när du fotar? 🙂
det är en Canon Digital IXUS 55