När man lyxar till tillvaron med ett gott glas rött på lördagkvällen så passar man på att också ha hemma ett stycke ytterlår eller annat kött som lämpar sig för gryta och kokar detta i lite överblivet rött vin på söndagen. Tänk också på att vin går att frysa.
Rödvinskokt ytterlår
Ingredienser:
ca 1,5 kg gräsbetes ytterlår eller annat grytkött
ekologiskt smör (snåla inte)
salt, vit och svartpeppar, rejält med paprikapulver och lite cajennepeppar
1 stor ekologisk gul lök eller 2 små
2 pressade ekologiska vitlöksklyftor
1/2 burk ca 150-200 g ekologiskt tomatkross
2 dl ekologiskt rött vin
2 olikfärgade ekologiska paprikor
Gör så här:
Bryn det grovt strimlade ytterlåret runt om och krydda upp. Stek med grovt skivad lök och slå på de krossade tomaterna och lägg i de pressade vitlöksklyftorna. Slå på rödvinet och låt puttra på svag värme i ca 1 timma. Förbered paprikorna udner tiden och lägg i dem efter ca 1 timma och låt dem puttra med den sista 15-30 minuterna. Smaka av såsen och ev krydda upp mer. Ev kan man här tillsätta lite creme fraiche eller grädde.
Serveras som den är eller lägg till mer kolhydrater i form av broccoli eller gröna bönor.
Måste testas är otroligt sugen på gryta.
Varmt välkommen hit!
Du har en jätte fin blogg och med jätte fina foton, men är man fotograf så 😉
Gryta med en skvätt rödvin är alltid gott 😀
kram Mariann