Räcker till ett 50 tal pepparkakor något mjuka
200 gram mycket mjukt osaltat smör
2 msk sötning Bakery+
6 rumstempererade ägg
1,5 -2 msk mald ingefära
1,5 -2 msk kanel
1,5 -2 tsk malda kryddnejlikor
1,5 -2 tsk kardemumma
3 dl kokosnötsmjöl
Gör så här:
Blanda smöret med kryddor och ev sötning, blanda väl. Ta i ett ägg i taget och mixa samman till en deg. Ta i kokosmjölet och blanda väl runt.
Forma degen till en lång lagom tjock korv, den diameter du vill ha på kakorna. Låt degen vila kallt i några timmar. Degen går också att frysa.
Ta fram pepparkaksdegen och skiva den med en tunn vass kniv max 0,5 cm tjocka skivor. Du kan lägga ut kakorna tätt de flyter inte ut mkt, lägg dem på bakplåtspapperklädd plåt.
Grädda i 175 grader i ca 8-10 min, vakta dem så de inte bränns.
Tips: Vill du göra hjärtan så ta en skiva deg och tryck ut den i hjärtform och lossa formen försiktigt, putta ev till kanterna.
Dessa pepparkakor är inte som de traditionella, dessa är mjukare i sin konsistens. Det är socker och gluten som ger krispigheten och då vi ju inte använder det så …
©Mariann Andersson
Serveras med fördel till en god ost och ett liten mugg hemmagjord glögg!
Nu är det mycket jul här, det gillas! Har gjort mitt första inköp av steviasocker och kokosnötsmjöl så nu ska här bakas! 🙂 Jag har dock en massa färdigblandade pepparkakskryddor hemma, hur mycket tror du att det behövs av det?
Hejsan och godkväll!
ja nu måste det julas så stämningen dyker upp…
Ang färdiga kryddor, kan jag tänka mig 2-3 msk, man vill ju ha en ganska kraftig pepparkakssmak.
det är ju lite svårt det där då man ju inte lätt jobbar in mer kryddor när degen är klar… ev så gör du bara en halv ”prov”sats med 1,5 msk och ser, sedan vet du. 🙂
//Mariann
Tack för pepparkaksreceptet. Det ska jag göra en dag. 🙂
Varsågod, och jag hoppas de faller er i smaken. 🙂
Mums, måste prövas 🙂
Hejsan Daniel och välkommen hit!
Hoppas du gillar dom! 😀
Kram Mariann
Tack Marianne !
Det ska prova 🙂
Kram / Eva
Varsågod Eva!
hoppas de faller er i smaken. 🙂
Kram och trevlig helg
Mariann
Hej! Stort tack för alla fina recept!!!! Ska göra degen här nu för att bakas imorgon. Är väldigt tacksam för jobbet du gör!
Var hittar jag sötningsmedlet?
//Tacksam Linda
hej och valkommen. kop sotnng pa lchf butiken. far aterkomma naer jag aer hemma.kram Mariann
Fint pepparkaksrecept 😀 Jag testade en mjuk variant. Blev bra, man ska bara öka på mängden sötning och pepparkakskrydda 🙂
Receptet finns i bloggadressen!
Ha det bra!
Hejsan!
Kul att du gillade receptet!
Ska kika och ha det gott själv
Mariann
Hej,
Vilken kanonfin blogg du har 🙂
Vet inte om jag är blind, men jag hittar inte hur mycket kokosmjöl det ska vara i pepparkakorna…
När kommer din bok ut?
Hejsan och varmt välkommen hit!
Jooo lite blind är du nog 😉 för det står 3 dl, i alla fall vad jag kan se.
Kul att du gillar bloggen min!
Min bok utkommer 31 januari! 😀
Kram från Mariann
Tack, nu ser jag att det står till vänster. Är lite fyrkantig i hjärnan 😉
Inga problem! 😀
Kram mariann
Hej!
tror du att det går att bara använda stevia till dessa kakor? Jag har den varianten som är 250ggr sötare än socker, hur mycket tror du jag ska ta isf, vill gärna ha lite söt smak.
Tack för en jätte bra blogg!
Hejsan och välkommen hit!
Du kan prova, svårt att säga hur mkt, vet du själv ur mkt du kan använda normalt utan att du märker av bismaker?
Bästa är just att blanda då blir det sött men utan bismak.
Jag skulle i ditt fall testa med 1 krm och provsmaka degen, svårt dock att arbeta in mer sötningen sedan men öka sedan om det går.
Eller öka nästa gång.
Kram mariann
Jag har lite koll på det. 🙂 Det jag egentligen undrade var väl om man behöver volymen som sukrinet ger? (Den är ju ganska liten ändå)
mvh
Sofia
Nej sukrinet ger ingen större volym så kör du din stevia så som du brukar. 😀