Det har vi lärt oss sedan länge att noga skölja frukten och grönsakerna.
Nu är dags att lära nytt igen. Nu ska vi inte bara skölja bort den synliga smutsen, nu ska vi skölja bort pesticider!?
I det moderna samhället så hivar vi på kemikalier som är så skadliga att man återfinner 100-tals miljögifter i våra kroppar. Vi äter kemikalier, vi förvarar i kemikalier, vi har på oss kemikalier. Dokumentären Underkastelse kan vara bra att se för de som vill och vågar veta…
Tillbaka till sköljningen.
Nu har man funnit i studier från Connecticut Agricultural Experiment Station att om man borstar och gnider samtidigt som man sköljer får man bort mer från ytan och om man använder vinäger eller koksalt så kan man reducera eventuella colibakterier, salmonella och virus med 90-95%.
Kanske något att tänka på då de grönsaker man oftast blir magsjuk av är isbergssallad. Tipset kunde kanske vara att skölja varje blad i en bunke med vatten med några korkar ättika i, för att sedan efterskölja i vanligt vatten.
Det bästa torde fortfarande vara att äta ekologiskt om man vill undvika pesticider!
Ja jeg tror det beste o det enkleste ville være å kun kjøpe økologiske grønnsaker.
Åååå, ett gammalt inlägg kommer i dagen! 😀
jaaa, jag drar mig i det längsta att köpa giftiga grönsaker.
kram Mariann