2 portioner
Ingredienser:
500 g gräsbetesnötfärs
1-2 gula lökar
30-50 g smör
salt och peppar
1/2 dl tomatketchup (ca 50g) (numera finns steviasötad)
1 msk chilisås (ca 10g)
1 msk tomatpuré
2 dl vatten uppvispat med 1/2 tsk redix
ev. 2 dl vispgrädde om du vill ha mera fett
1 paket shiratakinudlar = 0 kolhydrater
Gör så här
Fräs färs och lök i smör och gärna i gjutjärnsgryta.
Salta och peppra efter smak.
Häll i tomatketchup/chilisås/purén och eventuell grädde. Häll sedan i vattnet med redixen och rör runt rätt kraftigt, låt små puttra i 10 minuter.
Undertiden tömmer man ut påsen med shiratakinudlar i ett durkslag och sköljer noga med KALLT vatten.
Antingen lägger man i nudlarna i grytan och rör runt ev delar dom i något mindre bitar med en sax, eller så lägger man upp nudlarna direkt på tallriken och skedar upp den heta köttfärssåsen över nudlarna. Min ketchup innehåller endast 16 g kolhydrater per 100g. Numera finns steviasötad.
Här serverade jag strimlat vitkål till.
Detta är min mammas gamla recept, från då pastan dök upp och började bli lite vanlig. Familjen kallar den ”mormors köttfärssås”.
Självklart serverades det spagetti till, men nu är det shiratakinudlar som gäller, de hittar man i LCHF butiken på internet och där hittar man också redix.
Hur smakar shiratakinudlar & vilken konsistens har de? Väldigt nyfiken 🙂
Shiratakinudlar är helt färglösa, glasaktiga och smakar inget, förutsatt att de är sköljda ordentligt. Det luktar lite fisk om dem när man öppnar påsen, men det försvinner när man sköljer dem och har dem i en sås. De tar upp såsens smak. 🙂
Mariann