skriver GP och syftar väl på Fredrik Nyströms studie som publicerades 2012.
Nu har man tydligen analyserat vidare (?), men hur som så säger Professor Fredrik Nyström i GP:
”Det finns ingen studie tidigare som tittat på just kolhydratfattig kost och inflammation vid diabetes. Den inflammation vi mäter i studien tror vi är den inflammation som sitter i kärlen och som är ett tecken på åderförkalkning. Det i sin tur ger hjärtinfarkt och stroke, säger professor Fredrik Nyström som är en av de forskare som lett studien.”
Detta är ju något av det viktigaste vi kan göra för att kunna få eller behålla en hälsa, att sänka inflammationsnivån i kärlen och i kroppen.
Denna ständiga och kroniska inflammation som de allra flesta av oss går runt med leder förr eller senare till allvarlig sjukdom.
När man äter kolhydratfattigt och med mer fett (LCHF) så försvinner automatiskt många av de sockerarter som är inflammationsskapande, och som ju är en kugge i ”blodsockerhjulet”.
Bilden är tagen från en artikel i aftonbladet om Motion, frukt och vitaminer – en bluff?
Skriv en kommentar