Vet inte om jag delat ett av våra favorit-recept som är Dragoner (och makaroner), dvs köttfärsbiffar med dragonsmak och dragongräddås, serverades förr alltid med makaroner.
Men ibland när latmasken slår till så gör jag köttfärssås istället för att forma biffar 😉 och numera oftast gröna bönor till!
ca 4 portioner
500 gram gräsbetes köttfärs
3 dl grädde
salt och peppar efter smak
1 msk torkad dragon
smör till stekning
Gör så här:
Fräs köttfärsen i gryta eller stekpanna, slå över grädden coh krydda upp, smaka gärna av om du tycker du vill ha mer av något.
Låt puttra samman några minuter under tiden du förbereder tillbehören som i detta fallet koka upp lite gröna bönor.
Strö gärna extra dragon över vid servering.
Det måste vi prova ! 😀
Verkar superenkelt och gott.
En liten fråga bara. Tål dragon att stekas med köttfärsen och kokas med grädden eller ska den tillsättas mot slutet av tillagningen.
Rosmarin och salvia kan ju med fördel rostas, men dragon?
jag låter den steka med och det går bra tycker jag. 😀 ofta tar jag dock lite extra mot slutet , gillar dragon 😉