Här på bloggen blir detta det tredje ”blomkålsriset” det finns ett recept på stekt blomkålsris och ett curryris, nu kommer det ett vanligt traditionellt kokt blomkålsris!
Korvstroganoff är ju alltid gott och går precis lika bra att göra på strimlad biff!
Den lilla krydda som lite finhackad ättiksgurka tillför tycker vi nästan är avgörande 😉
3-4 portioner
ca 500 gram falukorv med hög kötthalt
1 stor gul lök
2 dl grädde
ca 8 skivor inlagd gurka
2-3 msk tomat puré
smör till stekning
salt och peppar
Blomkålsris:
1 blomkålshuvud
Vatten och lite salt
Gör så här:
Skär korven i skivor och skär strimlor, ca 3-4 strimlor av en skiva. Fräs den i rikligt med smör i en gryta. Finhacka löken och låt den fräsa med efterhand. Häll över grädden och krydda med salt , peppar och tomatpurén. Rör runt ordentligt. Låt småputtra.
Riv blomkålen på det grövsta. Koka upp vatten med lite salt i och häll i blomkålsrivet och låt det koka i ett par tre minuter.
Sila av och servera till korvstroganoffen.
Oj, så spännande, har just upptäckt din sida. Här verkar man kunna få vääääldigt många nya roliga tips. Kul!
Köp inte svensk falukorv! Köp riktig korv från Finland istället!!