12-14 bitar
Ingredienser:
3 ägg
2 msk sötning Bakery+
100g smält osaltat smör
1 dl grädde
0,5 dl kokosnötmjöl
2,5-3 dl rostat hasselnötsmjöl eller malda hasselnötter.
2 tsk bakpulver
Gör så här:
Vispa ägg och sötning fluffigt, smält smöret med grädden och häll i och vispa. Tillsätt alla torra ingredienser och blanda väl. Häll i smord bröad (pofiber) form 1,5 l. Grädda i 175 grader i ca 30-40 minuter. Känn med sticka.
©MariannAndersson
Hej
jag undrar vad du menar med smält smöret med vattnet??? hur mycket o vart står det???
vill gärna baka denna till MOR imorgon!!!!
älskar din sida du är så jätteduktig och intressant
stor tack kram från
irene
Hejsan!
Jag har ändrat receptet till grädde från vatten och missat det när jag la in den här. Så det ska vara grädde inte vatten. Ändrar det nu i recept.
Ber så mycket om ursäkt.
Kram Mariann
Jag bakade nötkakan utan något sött överhuvudtaget, den blev jättebra. Gjorde sedan min egen Nationaldagsbakelse:
nötkaksskiva, blåbär och vispad grädde.
Hej och varmt välkommen hit!
Låter jättegott med din nationalbakelse! 🙂
Kram Mariann
Har precis tagit mig en ljummen kakbit, jisses va gott det vad.
jag vet, ljumma mjuka kakor finns det något godare… 🙂
Kram Mariann
Den här var jättegod! Jag hade tyvärr slut på osaltat smör och tog normalsaltat istället och det fungerade det med. Men jag kan tänka mig att den bli snäppet ännu bättre.
Hejsan och välkommen hit!
Ja det gör en viss skillnad med osaltat då sötningsmängden är så liten. Vi vill ju gärna hålla ner den till ett minimum så 🙂
kram från Mariann
Hej!
Ser jättegod ut och vill prova, men då jag är allergisk mot hasselnötter – funkar det med mandelmjöl?
Då skulle jag råda dig att hellre baka mjuk chokladkaka och utelsuta kakao om du inte vill ha den smaken, eller baka kaffekakan utan kaffe.
Har du bakboken? Då kunde kanel och kardemumma kakan också passa!
Kram och lycka till med bakningen
Mariann
Har precis smakat en bit av denna underbara kaka.
Har precis börjat med Lchf och hittade din sida.
Superbra tips och recept du har här.
Kommer att testa fler recept!
Tack för en bra sida 🙂
Varsågod! Hoppas du finner många recept som blir favoriter hos er.
Kram och tack
Mariann