LCHF bilagan till Expressen

alltomlchfKul att kostdoktorn tycker tidningen är bra och att som han skriver:
”Jag tycker att Expressen lyckats hitta en utmärkt nivå som lockar många som kan ha nytta av LCHF – och som innehåller tillräckligt lite kolhydrater för att vara en utmärkt hjälp för de allra flesta. Dessutom är det gott om grönsaker och allt ser fräscht ut. Det finns till och med en artikel om vegetarisk LCHF-mat. Jag tror att bilagor som denna gör mycket för att tvätta bort folks fördomar. ”

Det är ju just detta jag sagt vid flertal tillfällen när många propagerar sig ”gula och blå” för super-mega strikt LCHF och ”strikt -det är endast det som är LCHF”.

Så det är jättebra att åtminstone någon av de stora LCHF profilerna numera börjar inse värdet i oss alla och därmed alla varianterna 😉

Det skulle vara bra för den allmänna hälsan om alla åt åt LCHF hållet och bytte ut de socker- och spannmålsstinna bakverken och bröden till hälosamma varianter.

Noteras bör att detta nummer lyfter man fram min bakbok Baka med LCHF igen!
Kul att se den på tapeten igen. Ligger också på plats 17 på Bokus.

Nu så gör man en chokladspecial och man får Kladdkakan ( kakao) Choklad cupcakesen (kakao) och Chokladpajen ( minst 70% choklad, jag gör alltid den på 90% choklad). Det gör att det enda bakverk där med kolhydrater av någon mängd är just chokladpajen. 😀

Ps. Frossa i choklad som det står hoppas jag de menar kakao och inte chokladkakor gjorda med socker.ds

 

2 kommentarer

  1. Jag tycker inte det varit så mycket ”popaganda” för ett striktare förhållningssätt. Debatten har varit mycket med nyanserad och ödmjuk än den varit tidigare när frågor som denna lyfts.

    Själv äter jag strikt LCHF och köper dessa tidningar. Det jag skrivit på några ställen är att vissa recept är väl höga på kolhydrater men många håller sig väl inom ”liberal” LCHF tycker jag. Jag har alltid sagt att dessa tidingar är ”nyttiga” då de ”lurar” in folk på rätt väg och med lite tur striktar folk till sig när de blir mer insatta.

    Sen gillar inte jag bakning generellt även om jag testat lite från boken jag vann hos dig… Mandelskorporna du lade upp på bloggen är tex supergoda. Jag åt sällan bakverk innan jag började med LCHF så ”ointresset” för bakning kommer inte från mitt strikta LCHF-ätande.

    • nej jag har aldrig märkt ”propagandan” från dig, men däremot från många andra LCHF´are som ju just anser att superstrikt LCHF är LCHF och att dessa tidningar är av ondo…
      det kan man läsa lite här och där när ex LCHF magasinet kommer på tal.

      Det är när man sammantaget läser inlägg och kommentarer lite varstans som man=jag inser att denna ”fanatism” finns, det är när man som ajg rör sig i båda falangerna som man noterar att fördomar finns på båda hållen.

      Dvs de som är lite liberalare gnäller på de strikta och de strikta gnäller på de liberalare.
      Detta har jag hävdat lite här och där och jag anser att alla behöver finnas.

      Det är väl inte mer än några år sedan jag klev in och försvarade de som nollar/strikta (inte för att de behövde det men…) och några år efter så är det av ondo att vara liberal…

      Jag är bara glad att kostdoktorn faktiskt för första gången själv uttrycker att dylika tidningar kan vara positiva för LCHF OCH för alla människor.
      Nu läser ajg inte varje stavelse hos kostdoktorn, men för mig är det första gången jag läser att han är positiv 😉

      Det är oerhört positivt att en av de stora bloggarna inser att liberal LCHF (a la bilagorna) borde alla äta för allas hälsa, alla är ju inte sjuka och överviktiga…
      jag tillhör dock skaran som måste vara strikt 😉 men ändå kan jag se och förstå att andra inte behöver det och kan tillåta dem att då få vara liberala, och så har jag uppfattat dig också. Mina tallrikar har under låååånga tider sett ut som dina 😉

Skriv en kommentar

E-postadressen publiceras inte.


*