Väl-beresta räkor och fiskar…

Galenskaper anser jag…

””Svenska” handskalade räkor transporteras ända till Afrika för att skalas av billig arbetskraft. Enligt vissa räkproducenterna är det nödvändigt för att klara lönsamheten. Andra ­producenter anser att det är ”idioti” att frakta räkorna så långt.” Skriver SvD läs även Räkans väg till mackan inte nog med det de innehåller socker också…

”De kinesiska arbetarna står uppställda i väntan på att få sätta kniven i den norska torsken.
Den skickas hit för att fileas och sedan resa tillbaka.
När den hamnar som fiskpinne på ditt middagsbord har torsken rest mer än ett varv runt jorden.
Aftonbladet har åkt med till Kina där fisken i hemlighet bearbetas” Skriver Aftonbladet (även laxen fraktas fryst och tinas upp för att filéas och sedan fryses den om)

GP om omfryst fisk

 

 

2 kommentarer

  1. Hej !
    Idag säger en professor i Expressen att man motverkar Alzeimers sjukdom Fibrer, fet fisk och vitaminer.
    Men de som äter fett och kolhydrater har ett sämre utgångsläge.
    Man har sett att de som äter makrill, fet fisk lax och sik, har bättre utgångsläge än de som äter oxfilé med bearnaisesås och pommes frites.
    Jag tror vi har ett fint utgångsläge, vi plockar ju bort pommes frites ! 😉

    • Håller helt med dig! 🙂
      Jag vet att jag läste under den tiden jag studerade Weston A Price foundations hemsida att han noterade att de som bodde vid havet och åt mycket havsmat det var de som hade den bästa hälsan av alla naturfolk.
      Det lär handla om omega 3 tror jag.
      Därför är det viktigt att äta gräsbetes när man äter kött.
      //Mariann

Skriv en kommentar

E-postadressen publiceras inte.


*