Jag tar ju mina mått på en höft, dvs jag hivar upp i dl mått och skakar av och så tar jag det när det ser bra ut. Så har jag alltid bakat och inte misslyckats.
Jag är inget proffs och har aldrig hävdat det, jag har bara uppfunnit hälsosam bakning…
Nu märker jag att många undrar vad 0,5 dl kokosnötmsjöl och fiberhusken i ex semle receptet väger. Några misslyckas och får de torra och några blött att de upplever de inte kan hantera bullen.
Det ursprungliga semle receptet som finns här och på fler andra ställen är alltså mitt första recept jag tillverkade i februari förra året. I bakboken är semlan med och har fått en smärre justering.
Det är nog därför det blir lite funderingar.
Men jag har nu vägt upp 0,5 dl kokosnötsmjöl till ca 30 gram och 4 msk fiberhusk till ca 20 gram. Jag lägger till detta nu i de recept som berörs.
Vi undrade alltid varför degarna blev klibbiga och rinniga, och inte gick att forma. Nu fattar vi! 🙂 Dessutom har vi alltid väldigt stora ägg, du kanske använder normalstora?
Hejsan och välkommen hit!
Mina ägg väger ca 70 gram med skal. Tror de räknas som rätt stora.
Men det är svårt detta och man får nog prova sig fram till vad som behövs.
Kram Mariann
Jag gjorde precis efter ditt recept och de blev perfekta och så goda.
Jag använde normalstora ägg.
Men jag lät smeten svälla 10 min
Skadar aldrig att låt den svälla länge. 🙂
Ah, ska ha läst detta inlägg före jag precis nu lade in min kommentar efter jag testat göra dina semlor!
http://mariannslchf.se/bakboken-letar-sig-ut/#comment-4265