Idag på kladdkakans dag tänker jag bjuda på ett kladdkakerecept.
Håll tillgodo och låt er väl smaka!
125 gram osaltat smör
2 msk bakery+ sötning
1 dl grädde
4 ägg
1 pkt saffran 0,5 g
0,5 dl kokosnötsmjöl
1 dl mandelmjöl
Gör så här:
Smält smöret i en kastrull. Ta i saffran och sötning i smöret, blanda också ner grädden. Blanda detta väl. Vispa kraftigt ner äggen med handvisp.
Blanda kokosmjöl och mandelmjöl och vispa ner det väl. Häll upp i en smord och pofiberbröad rund form ca 22 cm i diameter, eller kläm fast ett bakplåtspapper. Grädda i 175 grader i ca 10 min, vakta kakan, den ska vara ”dallrig” ca 3 cm och in från kanten. Ställ svalt och låt sätta sig.
Servera med valnötsgrädde.
Vispa ca 2 dl grädde och hacka ner ca 2 dl valnötter och blanda med grädden.
©Mariann Andersson
Ska det inte vara ägg i? Blir den inte lätt ganska ”mjölig” och degig? Eller blir det mer som en pudding? 🙂 Hopoas du har tid att svara på alla mina frågor! Med vänlig hälsning, Emilia Zandén
TACK för din uppmräksamhet! Jodå det ska det vara hela 4 st. Nu är de på plats igen, de föll bort av någon konstig anledning. 🙂
Än en gång tusen tack! Uppskattas!
kram mariann
… och var i tillredningen ska man i med äggen? 😉
milde himmel vad jag måtte missat mkt… sorry
de ska ner efter grädden och före mjölerna. 😀
Hej, Undrar hur lång hållbarhetstid kokosnötsmjöl har, om man inte använder så mycket , kan man frysa in?
Kram Marie
Man kan mkt väl frysa mjöler. 🙂 Kokosmjöl håller länge tycker jag.
Låter spännande!
Kan meddela att den är mkt mkt god och krämig. 🙂
Låter jättegott! Är inte så insatt i lchf-bakandet. Kan man ersätta kokosnötmjöl med mandelmjöl?
Båda ja och nej, då får du öka mandlemjölet med ganska mkt mer och då ökar ju kolhydraterna också. 😉
kanske ta i 2-3 msk fiberhusk istället för kokosmjölet?
Gjorde den här i går, blev jättegod! Och det gick hur bra som helst att ersätta kokosmjölet med fiberhusk, tack för tipset 🙂
Vad bra! 😀
Vad är bakery?
Bakery+ är sötning. Du hittar info och en omvandlingstabell i den gröna raden nästan överst i bloggen. .)
Jag bakade din tigerkaka i går och åt en tjock härlig skiva idag till lunchkaffet. Sååå god och saftig och med stark god kakaosmak. Tänk att äta fikabröd som är nyttigt!!! Man kan knappt tro att det är sant!
Jag tycker så bra om att du delar med dig av tips som förenklar baket. Som att klä formen med bakplåtspapper, eller att kavla degen till kanelbullarna mellan två smörade bakplåtspapper. Det tycker jag är väldigt värdefullt.
Jag är nu inne på 5:e dagen med LCHF och ser att jag gått ner ½ hekto per dag – men jag hoppas att det inte håller i sig, eftersom jag inte är överviktig från början.
Jag vill ju inte att folk ska säga: Marie . . ? jo, hon började med LCHF för några månader sedan och sedan dess har vi bara sett allt mindre av henne. Nu i tisdags försvann hon helt.
Kladdkakan låter jättegod och jag ser att jag har allt hemma utom valnötter. Den får bli mitt nästa bak.
För att då trösta dig (när du nu inte egentligen vill ner i vikt) så är det oftast ett par tre kilo vatten som försvinner när man börjar lchf´a 😉
jag hoppas alla mina kakor och bakverk kommer falla dig i smaken, och visst är det en härlig känsla att man faktiskt kan baka hälsosamt!?
Lite av ett mirakel nästan 😉
Lycka till med din LCHF och dina bak!
kram från Mariann
Alltså denna ser ju dögod ut! Måste provas 😀
Den är dögod 😉
jaaa denna saffranskladdkaka måste jag baka i morgon ! tack fina du för receptet
Varsågod! 🙂
Hej! Måste det vara osaltat smör?
Mvh Elli
Hej, nej det måste inte vara det, men det är bäst, annars kommer kakorna smaka salt. I alla fall om du sötar enligt receptet.
Öka sötningen och den kan fungera med saltat smör.