Nu har jag fått prova den färdiga produkten Rebiana – steviasocker, den är dubbelt så söt än socker.
Jag har provbakat en paj ur bakboken med detta i dag och det funkar fint. Blir inga bismaker av varken stevian eller erythritolen.
I pajbotten använde jag 0,5 dl av sockret och i fyllningen 0,25 dl.
Rebiana går att hitta i hälsokostaffären. Det finns också två hemsidor att läsa mer på.
Rebiana.se och Steviasocker.se
Man kommer också kunna hitta 5 av mina recept ur bakboken på hemsidan, där jag omvandlat till just denna sötning.
Skulle några få ändå uppleva bismak av erythritol och ev stevian minskar man bara något på mängderna. Ex 3 msk i en normal kaka.
Hoppas att du även fortsättningsvis kommer att ange måtten i sukrin och/eller stevia så jag som inte vill ha en massa olika sockerersättningar hemma kan använda det jag har. 🙂
Absolut, det är så gott som alltid omvandlingsbart till 3 msk erythritol och 1/4-1/2 krm stevia i kakorna.
Så 0,5 dl av detta socker motsvarar denna 3 msk-1/2 krm. 😀
Denna min blnandning verkar passa i de flesta bakverk av normal stl. motsvarar nog ca 1-1,5 dl socker.
Undrar om detta är i likhet i sötning utan bismak som sötin+steviapulver som man nu blandar själv? Har full påse sötin o ny burk stevia hemma.
Då använder du dessa i den traditionella blanndingen, finns ingen anöledning att srpinga å köpa annat.
Dessa tester av olika sötningar är ju för att alla kanske inte får tag på smma och alternativ är ju alltid bra.
Tycker det är kanonbra att du testar o informerar oss 🙂
Ja, det är viktigt att informera om alla sorter, då vi alla kan få tag på så olika sötningar och då kan det vara bra med förslag till doseringstänk. 🙂
Hej,
Jag har testat att baka lite köpt hem rätt ingredienser men ändå känns allt så fel;(
Jag provade rosenkakorna med hallon och dom blev torra som sand, kan Jaguar gjort något fel???
Samma med kardemummakakan det kändes som det var för mycket mjöl all vätska bara försvann och i stället för att hälla i en lös smet som man är van vid så blev det sen smet och jag fick trycka ut det;(
Vad gör jag för fel?
Har till och med vägt mjölet eftersom du skrev ett inlägg någon gång då folk undrade och när jag tar 1 dl så var det samma gram som du skrev.
Men är resultatet lika för dig att all vätska bara försvinner?
Kardemumma kakan blev jättefin men litem torr.
Somliga upplever bakverken torra och ibland beror det på fel kokosnötsmjöl. Är du säker på att du har amapranas? Endast 4 gram kolhydrater per hundra gram?
Om du har rätt så kan det beror på ovanan vid mjölet. 🙂
Eller så gillar ni inte kokosmjöl och kanske ska byta ut en del mot mandelmjöl?
Anna kan reflektera lite här.
Marianns kakor är mycket goda.
De du pratar om smakar dock i min mun, tyvärr riktigt illa, smakar som gammal kaka.
Men nästan allt annat har varit gott.
Jag bakar alltid mad rätt ingredienser och följer reccepten slaviskt.
Men smaken är som baken.
Alla kan inte gilla allt. Upplever du de flesta kakorna torra så brukar Mariann ha stora ätt så tre ägg är kanske fyra för dig.
Om inte det hjälper så kan creamchees eller creamfrech ge en saftigare kaka.
Blir smetan för rinnig så har man fått i lite för lite kokosmjöl och det räcker oftast med 1 msk eller 2 för att få rätt konsistens tänker nu på tex snorrorna som vår smet blev simmig med samma dosering som i boken men en msk eller två gör susen, så det handlar nog mest om hur man fyller måtten.
Men som du säger att all vätska tar slut kanske just har altt göra med att du fått i för mycket mjöl, kanske jag med fått i roskakorna för en msk är inte mycket men kan tydligen göra allt och inget mellan en lyckad eller förstörd kaka.
För övrigt så är nästan alla kakor godare svala eller när de fått stå och gotta sig i en påse en eller två dagar.
Tack lite tips från mig.
Tack för många goda reccept Mariann på fredag blir det vanillj kladdkakan. Känns som att den skulle kunna likna vit chokladkladdkaka lite. Hoppas det det hade varit en dröm.
Men som vanligt klarar vi nog inte av att vänta så vi smakar nog redan på tisdag 😀
Det är bara rosenkakan som inte smakade inte båda du talar om. Kardemumma kakan minns jag som god.
Jag vet mågna som har kardemummakakan som absoluta favoriten! 😀
men visst ”smaken är som baken”
Håler med här.
Kokosmjölet är känsligt i sin dosering, för lite gör degen ohanterbar om man ska hantera den och för mkt ger lite torra bakverk.
Upplever man mest det torrt så kan man mkt väl öka vätskan, det verkar som att kokosmjölet är som en svmap 😉
Ja jag har följt slaviskt och kollat upp så det är rätt märket mm;(
Men när du gjorde kardemumma kakan,
Var det rinig smet då eller fick du trycka ut smeten då?? För det fik jag göra tyvärr;(
Har både mandelmjöl och kokosmjöl hemma och prövat recept med båda i.
Ska göra ett försök på vaniljkladdkakan i dag;)
Men är det smeten rinig? Eftersom du skriver att den ska ju stanna i konsistensen;)
Tack för eran hjälp vi får se vad dagens resultat blir;)
Ju längre man väntar ju tjockare smet. Och rinnig är den inte. Man får liksom breda ut den i formen. Men ”stannar” gör den ju ändå. 😉
Sällan rinniga smeter med kokosmjölet.
Kram Mariann
Hej Marianne!
Jag beställde steviasocker då det gick att göra det via en länk från dig och man fick lite bonus , nu kan jag inte komma ihåg var det var jag beställde från och sockret har inte kommit men jag har betalat så kan du påminna mig vilket företag det var så jag kan ta kontakt med dem 🙂
Hejsan!
Det låter som att det var den franska stevian?
Inte steviasocker, utan en ren och fin stevia.
Man fick 15 kr rabatt om man uppgav Mariann i kassan?
I såfall hittar du länken igen här.
http://mariannslchf.se/rabatt-pa-fransk-stevia/
Säg till om det inte var denna!
Kram Mariann
Tack , då hittade jag igen dem och allt är nu fixat 🙂