Här kommer ett nytt recept från Expressens LCHF tidning från i somras (juni)
Pumpafrallor med chiafrön
ca 10 frallor
50 gram smör (kokosfett för mejerifri)
4 ägg
2 dl vatten
2 dl mandelmjöl
1 dl mixade pumpakärnor
1 dl hela pumpakärnor
2 dl pofiber
3 msk chiafrön
3 msk linfrön
3 msk kokosnötsmjöl
2 msk fiberhusk
2 tsk bakpulver
0,5 tsk salt
Gör så här:
Smält smöret och låt svalna. Vispa äggen fluffigt i några minuter och tillsätt smör och vatten. Blanda alla torra ingredienser väl och blanda sist ner dem i smeten. Låt svälla i 5 minuter.
Forma bullar med händerna. Lägg på bakplåtspapper klädd plåt och strö över hela pumpakärnor, grädda i 175 grader i ca 20 minuter. Låt svalna under bakduk.
Jättefina recept men jag efterlyser uppgifter hur många kolhydrater det är i de olika bröden.
Att slippa sitta och räkna för att avgöra OM det är nåt för mej 🙂
Hejsan. Jag förstår att det underlättar om andra räknar ut.
Jag har dock valt att inte räkna och det är att alla de olika mjölen har så olika innehåll av kh. Jag vet ju inte vad ditt mjöl innehar.
Bäst är att göra ett överslag på dina mjöler själv.
Hej, ser ut som ett jättegott bröd som jag skulle vilja pröva. Men jag undrar om de hela pumpakärnor som anges (1 dl) ska blandas med i smeten, eller är det dem man ska garnera med?
Det ska i smeten