Nu har jag blivit enbjuden igen till lchf-expressen att göra en liten mer matig bakspecial. KUL!!
Här nedan kommer ett recept till ur julbakspecialen ur LCHF-Expressens november-nummer 2015.
Njut gärna lite kryddiga kakor året runt 😉
Mjuk pepparkaka med lingonfyllning
ca 14 bitar
Kaka:
150 gram osaltat smör
6 ekologiska ägg
2 dl grädde
2 msk Bakery+ sötning (eller annan vald sötning motsvarande ca 1 dl strösocker)
1 dl mandelmjöl
1 dl kokosnötsmjöl
1 dl pofiber
1 msk fiberhusk
2 msk pepparkakskrydda
2 tsk bakpulver
1,5 dl frysta lingon
1 msk Bakery+ sötning (eller annan vald sötning motsvarande ca 0,5 dl strösocker)
Gör så här:
Sätt ugnen på 175 grader. Smält smöret och låt svalna.
Vispa äggen fluffigt, häll i smöret och grädde, blanda väl.
Blanda alla torra ingredienser och blanda sedan ner dem väl ner i smeten.
Klä en sockerkaksform 1,5 l med bakplåtspapper och häll i halva smeten, strö över lingon och sötning, fördela resterande smet över.
Grädda i 175 grader i ca 45 min. Känn med sticka så kakan är torr och färdiggräddad.
Tips: Du kan också välja att blanda ner lingonen och den extra sötningen direkt i smeten och grädda.
Skriv en kommentar