Ingredienser.
800 g- 1 kg lax i mindre bitar
3 ägg
2 dl creme fraiche
2 lime, rivet skal
2 röd chili
4 fint skivade salladslökar
salt och peppar
Sås:
4 dl turkisk yoghurt
1 dl majonnäs
4 fint skivade salladslökar
1/2 dl dill
2 lime, pressad saft
1 msk färsk citrontimjan
salt och peppar
Gör så här:
Lägg laxen och alla andra tillbehör till puddingen i en matberedare, mixa samman lite snabbt. Häll upp smeten i en form och grädda i ugnen i 200 grader i 30-45 minuter, beroende på tjockleken. Ju plattare och vidare form ju kortare tid.
Förbered såsen under tiden genom att blanda alla ingredienser väl. Ställ kallt. Servera puddingen med denna underbara sås och ev någon grönsak så som gröna bönor.
Tips: uteslut ägg och ta bara 1/2-1 dl creme fraiche så kan man steka burgare i stället om man vill det.
Skriv en kommentar