Kycklinggryta med bacon och parmesan

400 g kyckling
100 g bacon
1  purjolök
1 röd paprika
2 dl creme fraich eller grädde
salt, peppar och paprika pulver

75 gram riven parmesan

Gör så här:
Fräs kyckling i mindre bitar eller strimlor, klipp ner bacon och låt allt fräsa i smör. Strimla purjon och skär paprikan i mindre bitar, låt även detta fräsa med. Slå över grädde eller creme fraichen, salta och peppra, strö över lite paprikapulver. Låt små puttra i ca 10 minuter.
Riv parmesanen fint, rör ner parmesanen precis innan servering och låt det inte koka.
Serveras med en liten grön krispig sallad.

 

6 kommentarer

  1. Åh så gott! 😀

    Förresten, jag läste häromdagen om en ”lchf-tjej” som INTE rekommenderar ister. Hon säger att det innehåller omega6 och även kokosfettet från hälskosoten gör det. Man ska helst bara använda smör?

    Men då undrar jag om homogeniserat fett. Finns ju gammeldags ekologisk mjölk som har ohomogeniserat fett. Hur är det med grädde, smör etc då? 🙁

    • Jag tror säkert ister innehåller omega 6 eftersom grisarna får jsut mkt spannmål majs osv, och omega fettsysorna är ju just fett 😉
      Smöret innehåller ju också omega 6 i stor mängd om djuren utfodras fel, vilket så gått som alla gör, även krav.
      Ska vi få tag på bra mejerier är det mjölk från gräsbetesdjur och opast och ohomog, som behövs.
      i denna moderna värld har vi tyvärr att välja det minst onda av två onda ting. 🙁 och det är då ekolgiskt, även om det inte heller är riktigt bra.
      Kokosfett tror ajg är bra även om den innehåller omega 6, den har andra saker i sig som kan vara bra för oss.
      Vi får kompensera att vi ju får i oss omega 6 med att äta mkt omega 3. 🙂

  2. Tack för svar!

    Men åh, man blir frustrerad. Känns nästan omöjligt att få äta naturligt och ”rent”.

    Äta mycket omega3 är ju också lite krångligt tydligen då det kan finnas lite miljögifter i fisk/kapslar.
    Jag försöker få i mig hög mängd (animaliskt)fett per dygn men är ”rädd” för omega 6.
    Vilket fett ska man då välja tillslut, om man intar hög mängd?
    Anledningen till att jag funderar lite mer på detta är graviditeten. Kanske börjar bli paranoid 😛

    • ja man blir nog tvungen att släppa lite på sina krav, de kommer bara emdföra en inre stress, vilekt absolut inte är bra för dig eller ditt barn i magen.
      Ät se rent vi nu ändå kan i denna moderna tid, så har du gjort långt mer än vad alla andra gör 😉
      ät hög dos d vitamin dock, hoppas du läst in dig i de artiklar som jag har fått av Elisabeth Puur, där står också dosen för gravida kvinnor, detta är supermega viktigt för dig och ditt barn.

      Stort varmt lycka till med din kost och din graviditet. Undrar du mer ex ang d vitamin fråga på bara, Elisabeth ser frågorna som ställs i hennes artiklar, annars gör jag alltid henne uppmärksam på dem 😉
      Kram Mariann

  3. Ja det enda jag kan komma på annars är väl… flytta till en annan planet och föda upp eget och odla eget haha! 😉

    Jag tror att äta lchf/eko etc. ändå alltid är bättre än andra kosthållningar. Omega6 får man ju garanterat i sig i stora mängder via exempelvis ”husmanskost” eller GI. Lchf är väl kosthållningen som innehåller minst av det onda. Iaf den sorten jag försöker äta 🙂

    Vitamin d3 är jag noga med, har läst alla dina mycket intressanta inlägg om detta! Så tack så hemskt mycket för ditt stora och viktiga arbete du utför.
    Kram!

Skriv en kommentar

E-postadressen publiceras inte.


*