ca 4 port
Biffarna:
700 gram gräsbets köttfärs
1 finriven gul lök och ev 1 pressad vitlöksklyfta
1 ägg
salt och peppar
Tomatsås:
3-500 gram krossade eller passerade tomater
1 finhackad gul lök
1 pressad vitlöksklyfta
1 finhackad röd paprika
1 finhackad röd chili
salt och peppar
Gör så här:
Blanda alla ingredienserna till biffarna väl och forma biffar ca 6-8 st. Stek dem i smör ca 3 min på var sida att de får färg och lägg upp dem på fat så länge. Fräs löken i i samma smör som biffarna och lägga gärna på ett par extra rediga klickar. Häll över tomaterna och , paprikan och chilin.
Salta och peppra. Lägg sedan i biffarna och låt det hela puttra i ca 10 minuter.
Serveras som det är, eller ta lite grönsallad till.
Tack, detta blev dagens middag hemma hos oss! Fantastiskt gott och lättlagat! Vi hade ”blomkålsris” till, min 16-årige son vill gärna ha något ”till maten”!
Varsågoda!
ja denna är jättegod!
Kram Mariann