skiva lagom mängd jordgubbar, lägg en klick vispad grädde och en klick chokladmousse/chokladgrädde, vips så har du en en Jordgubb black & white!
undrar du hur jag gör chokladmousssen/chokladgrädden?
Ta ca 2 dl grädde och värm upp ( ej koka) och lägg i 1-2 bitar 90% choklad att smälta med, vispa att det blandar sig, låt grädden kallna ordentligt och vispa den sedan som vanligt.
Åhh himmel så gott!
Den som ändå hade jordgubbar hemma…
Jag köpte massa gubbar igår för 10:-/litern. Frös in på bricka så jag kan plocka fram lagom många sedan. Kanske koka lite sylt eller ha i tårta eller nåt.
Så smart! Då har du till lite gottigheter i vinter ju! 😀
Mums filibabba 🙂 Vilken smart idé! Det ska jag definitivt testa…snart!
Ja det är ju nu gubbarna är som godast!
//Mariann
Hej Mariann,
Hvor meget chokolade skal man blande i fløden?
Jeg kom en 30 gr i føden og det var svært at piske til
skum. Har jeg kommet for meget i?
Hejsan!
Det tror jag inte, problemet kan vara om grädden fått koka, den får absolut inte ens närma sig kokpunkten och den måste också vara iskall när den ska vispas. Dvs låt den stå minst 3-4 timmar i kylskåp innna den vispas. Något längre tid att vispa grädden tar det.
Kan problemet vara något av detta?
Jag brukar ha 2-3 rutor 90% Lindt och de bör väga ca 30 gram.
Tak Mariann,
Jeg tror at fløden ikke var koldt nok.
Kunne ikke vente! 🙂
Næste gang skal jeg lade fløden stå lidt længere i køleskabet.
Vad bra att vi kunde hitta en orsak. 😀