Här kommer en av de bästa tårtorna jag gjort. Passar fint som påsktårta tycker jag. 🙂
Den lena chokladfudgen gifter sig så fint med valnötterna och den crunch som blir av hackade valnötter ger en fin balans mellan crunch och sammet.
Chokladfudgetårta
ca 8-10 bitar
Ingredienser
botten:
125 g smält smör
2 ägg
2 msk Bakery+ (eller annan vald sötning motsvarande ca 1 dl strösocker)
1,5 dl malda valnötter
1 dl hackade valnötter
0,5 dl kokosnötmjöl
2 tsk bakpulver
Chokladfudge:
4 dl grädde
100 gram osaltat smör
75 gram choklad 77-90%
1-2,5 msk Bakery+ (eller annan vald sötning motsvarande ca 1,5 dl strösocker)
Gör så här:
Botten:
Sätt ugnen på 175 grader. Smält smöret och låt svalna något. Vispa ägg och sötning
Häll i det smälta smör och blanda väl.
Blanda torra ingredienser och blanda ner det väl i smeten.
Tryck ut degen i en form med avtagbar kant ca 22-24 cm i diameter
Grädda i ca 10-15 minuter. Ta ut och låt kallna helt.
Fudge: Koka upp grädden och lägg i chokladen att smälta med, ta i smöret och koka upp under vispning.
Låt sedan det hela småkoka (EJ under lock) i ca 15-20minuter. Rör runt lite ofta, vakta den. Den ska tjockna. Låt svalna något i kastrullen. Häll upp fudgen i pajskalet och ställ sedan pajen kallt i flera timmar, gärna över natt.
Tips: Skär sig fudgen ta grädde droppvis och vispa till rätt konsistens.
Används 77% choklad behövs ingen extra sötning. Bottnen kan frysas.
Hej!
Då jag är allergisk mot valnötter, kan jag byta ut dessa mot mandel eller hasselnötter
Med vänlig hälsning, Mia
Så god den ser ut. Den ska jag prova nu till Valborg.