Många menar ju på att Sötströ osv är långt billigare att använda än ex Bakery+. Så nu ska vi se om det verkligen förhåller sig så och hur stor skillnad är det egentligen på priset per ”normal kaka” typ sockerkaka.
Erytritol som ICA sötströ, Sukrin, Sötin och sötrix där väger 1 dl ca 90 gram. Som här efter kallas med sitt rätta namn erytritol.
Bakery+ 2 msk väger 20 gram.
Erytritol köps oftast för 89 kr för 500 gram – ett gram kostar 0,178
(ICA-sötströ för ca 42 kr 300 gram = 1 gram 0.140)
Bakery+ köps för 129 kr för 240 gram – 1 gram kostar 0,5375
20 gram Bakery+ kostar alltså 10,75 kr
90 gram erytritol kostar alltså 16.02 kr (ICA -sötströ 12.60 kr)
Det gör att du får ut ca 5- 7 sockerkakor på en 500 g påse erytritol och du får ut ca 12-14 sockerkakor på en påse 240 g Bakery+.
och ca 8-9 sockerkakor på ICA -sötströ.
Vilket socker blir då billigast i längden?
Vill du sedan göra det riktigt billigt för dig köper du en 12 pack bakery+ då kostar påsen endast 103 kr och givetvis ingen frakt
edit: Möjligens är det oklart… men om vi säger så här
1 sockerkaka med erytritol kostar ca 16 kr
1 sockerkaka med ICA sötströ kostar 12.60 kr
1 sockerkaka med Bakery+ kostar 10.75 kr ( om du köpt 12 pack endast 8.60 kr)
1 sockerkaka med Sukrin+ kostar 16.02
Ytterligare en edit :
Sukrin+ kostar 89 kr för 250 gram det gör 0,356 kr 1 gram blir för 0,5 dl som bör väga 45 gram, det blir 16.02 kr för en dos i en sockerkaka.
Jag ville bara påvisa att bakery+ inte är så dyrt som många tror och att jag bara valde några sötningar är bara för att ge några exempel, det handlar inte om en fullständig uträkning och jämförande, lite får ni allt göra själva. Ville ge er en tanke
Inte heller att jämföra äpplen med päron… här jämförs sötning som sötning, inte vilken sorts sötning det är…