De äldsta bevisen för mänsklig köttkonsumtion har hittats. En skallbit från ett barn som levde i Tanzania för 1,5 miljoner år sedan tyder på att människans förfäder började äta kött regelbundet tidigare än man hittills trott.
De fortsätter:
”Den uråldriga skallbiten hittades av ett globalt forskarteam i ravinen Olduvai i Tanzania. Där har man tidigare gjort flera betydande arkeologiska upptäckter, varav ett flertal förhistoriska människorarter.
Skallfragmentet kommer enligt forskarna troligtvis från ett barn som var knappt två år gammalt. Skador på benet som vanligtvis uppkommer vid en brist på vitamin B gör att forskarna tror att barnet dog av så kallad anemi, blodbrist, som i sin tur kan bero på näringsbrist.
En sådan brist kan uppkomma när ett barns diet plötsligt ändras och just kött är en viktig källa till B-vitamin. Forskarnas teori är därför att barnet kan ha dött när han eller hon började äta fast föda som saknade kött. Alternativt om barnet fortfarande ammades, att mamman led av näringsbrist till följd av en för liten köttkonsumtion.”
De fortsätter:
”Att tidiga hominider, eller människoapor, åt kött har man sett tidigare. Däremot om det varit ett regelbundet inslag i kosten eller inte har man inte kunnat visa.
Men nu tycker forskarna bakom den nya studien, som publiceras i tidskriften Plos One och som letts av forskare vid Complutense University i Madrid, att man funnit stöd för att köttätandet var så regelbundet att man åtminstone kunde drabbas av anemi om man inte fick i sig tillräckligt.
Resultaten antyder att tidiga människor var jägare och hade en ”fysiologi som anpassats till en regelbundet köttkonsumtion” åtminstone för 1,5 miljoner år sedan, sammanfattar de.”
Intressant!
Helt OT nu, har du testat eller funderat på ett recept på gräddbullar? Är det ens möjligt? Maränger går ju (inte testat men vet jag läst de som har lyckats). Hur är det med gräddbullar? Mycket socker i men kanske mer äggvita och lite sötningsmedel (äggvita för volymen och sötningsmedel för lite sötma). Sockret (strö och flor) agera ju rätt mycket volym annars.
jag har gräddbullar på bloggen fst här heter de mums mums 😉
De funkar men inte är de som köpe mums mums… jag tycker köpe mums mums är gräddiga liksom och det är inte dessa. jag vill minnas jag såg ett danskt recept på dessa ska se om jag kan hitta igen det.
Hittar du det danska receptet får du gärna länka/dela med dig av det också. Alltid kul att testa!
TACK! Sökte i din blogg och såg Mums Mums á la LCHF (kom faktiskt på att jag har sett receptet tidigare när jag har bläddrat igenom ditt arkiv men hade tydligen glömt det nu då). Måste provas!
Varit småsugen och fick extrasug igår när pappa köpt hem gräddbullar. Jag blir inte sugen av att smaka de färdigköpta sockerbollarna men genast blir jag sugen på göra något sött.
Du är en ängel som delar med dig av recept! 🙂
jag hittade det danska det är ca som mitt.
http://tatjanasmad.blogspot.se/2012/09/sukkerfri-fldeboller.html?spref=fb
Tack Mariann!