Denna bakbok Kakefest av den norska läkaren Sofie Hexeberg kom hem till mig i veckan. Vilka härliga bilder och fin variation av bakverk!
Fin genomgång av sötningsmedlen erytritol och stevia, hon använder också ibland tagatesse, detta sötningsmedel finns inte i Sverige vad jag kan förstå.
Väldigt roligt att en norsk läkare har skrivit en kakbok! Så underbart befriande att en läkare har en så sund och verklighetsförankrad syn på LCHF och vårt behov av fika och fest!
Dr Sofie Hexeberg säger:
”Jeg synes det er greit å gi befolkningen sunne alternativer. De færreste klarer å leve på ren steinalderkost. Enhver reduksjon av sukker og mel (stivelse) er etter min mening positivt.”
Precis min mening också!
Här ser ni goda glassar och en Charlotte russe!
Jag kommer helt klart testa lite ur denna bok här framöver!
Härligt mera bakverk till folket.
Hoppas den kommer på svenska.
Får översätta själv kanske.
😀
ha ha ”mer bakverk till folket! fin slogan det 🙂 kan vi bara sätta in lchf före bakverk blir det ännu bättre 😉
Alltså, jag säger det igen och igen. Det måste finnas alternativ till alla som ”behöver” bakverk. Det är ju inte meningen att man ska banta med dem, men bara ha och förstå förutsättningarna.
Titta bara på programmet Hela Sverige bakar som går på sjuan nu. Den ena sockerbomben efter den andra och det är ok (?).
Tänk om någon, t ex du Mariann eller Rogneby kunde ha stått där och visat på era smarriga alternativ….. succe.
Ska faktiskt ta och maila dem!
Jag hade ställt upp enkom för att ”visa vägen till hälsa” 😉