Ingredienser
Rabarber:
2-3 rabarber beroende på storlek
2-3 msk vatten eller vitt vin
1 msk Bakery+
Dröm:
100 g smör
1,5 dl mandelmjöl eller malda mandlar
1 dl hasselnötsmjöl eller malda nötter
0,5 dl fibrex
0,5 msk kanel
0,5 dl rostade mandelspån
1 msk Bakery+
Gör så här
1. Lägg i allt för rabarbern i en kastrull blanda, koka upp utan omrörning någon minut eller två. Stäng av värmen och låt de stå under lock.
2. Smält smöret med sötning och kanel i en kastrull och tillsätt fibrexen, låt den mjukna i det smälta smöret i 5 minuter.
3. Blanda i mandelspån, mandel och hasselnötmjölet väl i smöret. Blir den för tunn blanda i mer mandelmjöl.
4. Fördela halva drömmen i glas eller andra serveringsskålar och lägg på rabarbern och toppa med resterande dröm.
5. Servera sedan med vispad grädde och dekorera med mandelspån ( vilket jag glömde här).
tips: Självklart kan man ta bär om man inte har rabarber.
Skriv en kommentar