© 2013 MariannAndersson
1 längd
Ingredienser
4 ägg + 1 gula
30 gram smält osaltat smör
1 msk bakery+ sötning
1 dl kokosnötsmjöl
0,5 tsk kardemumma
1 tsk bakpluver
Fyllning:
0,5 dl grädde eller creme fraiche
30 gram smör
2 rutor lindt 90% choklad
1 dl rostat hasselnötsmjöl
ev. 1 msk bakery+
Lite hackade hasselnötter
Gör så här:
Flyllningen: Värm upp grädde och smör, låt chokladrutorna sedan smälta i den. Blanda ner hasselnötsmjölet och ev sötningen. Ställ åt sidan.
Längden: Vispa ägg + gula fluffigt i några minuter. Häll i det svala smälta smöret och blanda väl.
Blanda de torra ingrediensrna väl och blanda sist ner dem i smeten.
Häll/bred ut degen på en plåt klädd med bakplåtspapper, bred ut den lite med blöt slickepott, ca 15-20 lång 10-15 cm bred. Lägg ut nutellan i en bred rand över längden och vik över kanterna lite, du kan också imitera en fläta lite genom att vika in lite ojämt. Se till att den blir ”lite hög”, puffa upp den lite.
Pensla med uppvispad äggvita och strö över hackade nötter.
Grädda i 175 grader i ca 20-25 minuter. Känn på den så den känns torr och färdiggräddad.
Denna goda ”bulle i skivor” till barna och ett glas mjölk…
jag skulle vilja ha ett recept på hur man själ gör hasselnötsmjöl
Hejsan!
Man mal hasselnötter i manmdelkvarn. 🙂
Vill man ha rostat hasselnötsmjöl rostar man bara nötterna i ugnen, finns förklaringar på nätet för hur man rostar.
//Mariann
Bara en tanke, du kanske inte ska använda varumärken (nutella) i ett recept som inte innehåller det? Kan bli trassel med märkesskydd eller vad det kan kallas! Har en kompis som fick världens skadeståndskrav när hon använde ett märkesnamn i annonsen, hon skrev märkesnamnet och -liknande. Men det fick man icke!!
ja hon sålde egentillverkade grejer.