Man refererar till Professor Lars Rydén som gjort en stor studie på diabetesjuka människor då de lättast får hjärt/kärlsjukdomar.
Man har givit dem 1 gram omega 3.
Vill ni läsa många bra kommentarer så läs hos Annika Dahlqvist inlägg.
Mina tankar går så här:
man ger 1 gram omega 3 till sjuka människor som har diabetes på grund av för mkt kolhydrater i kosten och sådan kost vet vi ju alla är omega 6 stinn…
Hur ska 1 gram överhuvudtaget kunna hjälpa sjuka människor när man rekommendera minst 2,5 gram?
+ att dessa människor mest troligt fortsatte sin omega 6 stinna kost som ju driver inflammation?
Och underhöll sin insulinresistens med massor av kolhydrater…
Nej, här kommer vi forsätta på inslagna vägen och ta vår lilla omega 3 hutt av Oil4life.
Nu har vi precis avslutat vår balanserings kur och övergått till underhåll, dvs daily oljan.
Vi har nu valt att göra en månadsprenumerering.
Denna olja är troligtvis bland de bästa på marknaden (många lär ju vara härskna) och rekommenderas av fler kända LCHF´are så som Bitten Jonsson, Sanna Edhin och Anna Hallén mfl om jag inte missminner mig.
Jag har tyvärr fått erkänna att trots vårt frekventa ätande av gräsbetes och ingen omega 6 oljor så långt ögat når och därmed heller inget spannmål så har vi dåligt med omega 3 i vårt blod enligt analys. Vill någon absolut se min analys så kan man maila mig och få koden.
Detta gjorde att maken också gjorde en analys och hans blod innehöll ännu mindre omega 3 än mitt.
Det avgjorde då att vi alla 3 i familjen har gått en 100 dagars kur för att balansera upp omega 3 och nu återstår det bara att skicka in en ny analys för att checka av och underhålla nivån som är uppnådd.
Så ta ansvar för din hälsa och ät fet vild fisk minst 3-4 gg veckan eller en burk makrill i tomatsås 5 gånger i veckan( fixar inte vi), eller välj tillskott (vi valt).
Vilken märklig slutledning… men är det inte så inom den så kallade forskningsvärlden? Vem hade beställt studien? Vem backar upp hans forskning? Jag tänker på alla dessa konstaterande om hur viktig omega 3 är för bland annat de som har ADHD, damp, autism… men även generellt för oss människor.
Jag äter oxå omega 3, men av ett annat märke (som Kostdoktorn rekommenderat). Spännande att göra en test. Kikade in på sidan, men nu var testerna slut i lager…. synd!
Kaliber 14 maj 2006: ”Reportaget belönat med en Guldspade 2006 ! – Beställningsjobb och köpt tystnad – är den fria forskningen hotad ?”
ja vad säger man… 🙁
Jo… – Mariann – att Omega-3 är LivsViktigt – som jag ser det.
😀
Kram från Mariann
Hejsan!
Ja det var både spänannde och bra att få gjort denna test/analys av hlaterna av omega 6 och 3, blev så tydligt då att bristen är stor. 🙁
Du får återkomma till inlägget och följa direktlänken vid senare tillfälle. 😀
Kram Mariann
Hej hej!
Jag har en undran om ICAs Stevia strö. Är det något du kan rekommendera? Det ska tydligen användas i samma mängd som vanligt socker står det på påsen….
Med vänlig hälsning,
Anna S
Hejsan!
Det kan funka för de som inte märker av erythritolens bismak.
Vi skulle antagligen få ta såpass mkt som bortemot 1 dl i en kaka för att få rätt sötma och då skulle garanterat våra halsar skrika 🙁
För många av oss är en blanding av rätt styrak det bästa.
I Icas måste det vara ofantligt lite stevia om den är lika söt som socker.
men du får helt enkelt prova.
Kram Mariann
Omega-3 verkningslöst!!?? Karlen vet inte vad han pratar om!
Jag fick Crohns sjukdom för 9 år sedan och var verkligen dålig. Hade redan tidigare brukat ta 500 mg fiskolja 3 gånger per dag. Nu fördubblade jag dosen och märkte redan efter ett par dagar en liten, liten men märkbar förbättring. Mycket långsamt blev jag allt bättre och är nu helt frisk från Crohns sedan många år.
Naturligtvis fortsätter jag ta 3 gram fiskolja per dag. Det var den som botade mig.
Jag har också för mig att Helhetsdoktorn skrev att man faktiskt kan ta så mycket som 9 gram fiskolja per dag.
Om en tokig professor ger sjuka människor 1 gram fiskolja per dag för att utröna effekterna på sjukdomar, så är det rena lurendrejeriet.
Man kan undra vem han är köpt av . . .
Precis!
Köpt är han garanterat 🙁
Härligt för dig att blivit bra från din sjukdom med förhållandesvis så enkla medel som omega 3. 😀
Tack för ditt svar om ICAs stevia.
Vad heter den stevia du använder i dina recept och var köper du den? Och exakt vilken sötrix flor är det du använder?
Anna S
Sötrix är LCHF butikens märke av erythritol och jag använder flor inte strö varianten av det i boken.
Stevia har jag just nu stevia vitals lilla burk på 350 gånger sötare än socker.
Dessa två blandar jag så som det står i bokens recept.
Snart hoppas jag det kan komma en färdig blandning av just den blandningen. 🙂
Men det får jag återkomma till framöver.
Kram Mariann
Jag hittar sötrix men inte din stevia, ska den finnas i lchf-butiken också eller var hittar jag den?
Jag använde sukrin melis i går till din kärleksmums men tyvärr hade jag bara ICAs stevia strö så den blev sådär men min man gillade den. Tror du annars att sukrin melis är ungefär samma som sötrix? Många frågor. Är så glad att du tar dig tid att svara! Vill så gärna kunna baka lite gott och äta med gott samvete…
Kram
anna
Sukrin, sötrix och sötin är alla erythritol 🙂 Sedan finns det strö och flor.
Så man väljer själv vilket mräke man vill köpa.
Stevian finner du på stevia vitals hemsida och jag tror den finns på lchf butiken.
Hälsokosten kan säkert ha stevia också.
Vad gäller ica stevia strö så får man nog behandla den som ren erythritol.
Mer om sötning och annat bra vad gäler bak hittar du här
http://mariannslchf.se/baka-med-lchf/
uppe i raden finner du sötningsmedel och även om kokosmjölet som kan vara viktigt för att lyckas i lchf bakning.
Kram Mariann