Nu äntligen har de 4 olika varianterna av sötningsblandningen kommit och nu har det bakats 5 varianter av semmelbullen, alla med den färdiga blandningen av stevia och erythritol i diverse grad av sötma. Den femte bullen har ”min blandning” allt för att kunna jämföra dessa 4 mot den.
Vi jobbar på att ta fram en sötning som passar bra till min bakning och inte ger några bismaker av varken stevia eller erythritol.
Målet är att bara kunna ta 2-3 msk av sötningen i en kaka och den ska vara söt tillräckligt men inte äcklig 😉
Spännande detta att få vara med och ta fram det perfekta steviabaksockret!
Kommer återkomma framöver när detta sockret kommer i produktion givetvis 😉
nbsp;
Vad spännande!
Tänk att få fram det perfekta steviabaksockret. Det finns ju nu en uppsjö av blandningar och det är baske mig inte lätt att veta vad man ska köpa.
Näe, det råder ofta en stor förvirring omkring alla dessa socker.
Detta är tänkt att vara ett bra baksocker.
Det viktigaste här blir att det inga bismaker har av varken erythritol eller stevian, men ändå är tillräckligt söt att man inte behöver ta så mycket ur påsenGillar också när något är drygt och därmed billigt.
Så nu hoppas jag att detta snart kan testsäljas och sedan komma i produktion. 🙂
Då blir det detta socker jag framöver kommer baka med.
Blir ju enklara här med 😉
Hej!
Jag brukar gå in på din sida ofta, och skriva ut något recept, och tillaga det ibland oxå!
Måste berätta om det absolut godaste sockret jag har smakat i hela mitt liv!!! Det vill inte säga lite det.. Det är Canderels stevia. Det går åt en del, men gud så gott det är.
Mvh Mia.
Lycka till med baket, spännande att se resultatet.
Åååå vad roligt att höra att du uppskattar mina recept! 😀
Canderels stevia innehåller väl ”mös och bös”? och jag vill gärna undvika tillsatser 😉
Stor varm kram Mariann
Å vad bra! Det är så svårt att dosera rätt.
Jag känner inte av någon bismak, men min man är jättekänslig. Ser verkligen fram emot en riktig blandning.
Hejsan!
Det är just det som gör det så svårt emd alla dessa olika sötningar, för vi alla är så olika.
Här är vi ganska känsliga för bismakerna från både stevian och erythritolen.
Jag hoppas vi kan få fram ett bra sokcer där man mer eller mindre är garanterad fri fårn sådana upplevelser.
Sedan blir det ju givetvis en doseringsfråga även med detta socker, där somliga kommer vilja söta max och andra minimalt.
Men det viktiga här blir då att detta ska funka för båda 😉
Kram Mariann