Varm choklad

Ibland känner man sig frusen genom märg och ben och då är ju en kopp varm choklad något väldigt gott och värmande.

Min LCHF variant av varm choklad är:
1 dl grädde
1 dl vatten (eller mjölk)
1,5-2 tsk kakao
ev sötning

Vispa samman och hetta upp!
Drick till en gott nybakt LCHF skiva bröd med hyvelskiva smör och ost!

Någon kanske undrar varför jag inte gör den bara på grädde?
Visst går det bra att göra det, men jag vill inte dricka så mycket grädde och jag tycker mjölk är godast i varm choklad och då både ren grädde och mjölk blir lite för mycket kolhydrater för mig väljer jag att bara ta en dl grädde och vatten och dvs göra min egen mjölk med lite kolhydrater 😉 och äkta varm choklad ska göras på kakao inte på choklad. 😉

 

 

/p

5 kommentarer

  1. En fråga bara – jag har köpt mörk choklad hos Chokladfabriken avsedd att göra drickchoklad av. Det är hel choklad men i mindre bitar så att det smälter fortare och är drygt 70%.
    Jättegott blir det!
    MEN blir det färre kolisar om man använder kakao? Eller spelar det ingen roll vad man använder när man nu vill festa till lite grand! Eller?!

    • Hejsan!
      Troligtvis blir det mkt mindre kolhydrater av kakao, då kakao innehåller 1ca 12 gram kolhydrater och man använder 1-2 tsk som kanppt ger utslag på vågen…
      Det du får ta reda på är hur mkt kolhydrater chokladen innehåller, är den ”bara” 70% så bör det vara ganska mkt socker i den.
      Jag hade hellre valt att söta själv med stevia o erythritol en sådan gån, men det är ju jag det.
      man får ju själv avgöra hur mkt man vill äta socker och i vad.
      Kram Mariann

  2. Ohhh varm choklad. Som vädret är nu så passar det ju perfekt. Grått, ruggigt, regn och rusk.

    Har inte provat chokladen men känner mig manad att göra det. =)))

    • Hejsan!
      Kul att du skriver om hälsa, självklart ska jag kolla in den! 🙂
      Tycker dock inte du har rätt i allt… finns mkt mer man kan göra än att börja snusa.
      Kram Mariann

Skriv en kommentar

E-postadressen publiceras inte.


*