Bonnier Fakta ger ut min bakbok!

Äntligen får jag avslöja mer om ”när, var och hur” min mycket efterlängtade LCHF-bakbok får komma ut!

Det blir alltså Sveriges mest anrika och guldkantade bokförlag Bonniers som kommer ge ut min bok:
Baka med LCHF
– klassiska bakverk till fika & fest utan socker och gluten

Utkommer 13 mars 2012.

I några inlägg här framöver ska jag berätta och visa lite bilder från processen… men fram tills dessa får ni nöja er med omslaget!

 

Nu kan alla börja baka hälsosamt!

 

 

 

66 kommentarer

    • TACK ANNA! jaa, detta är jätte kul och jag har längtat så att få berätta!
      Stor varm kram och hoppas du kommer uppskatta boken 😀
      Mariann

    • Ojj!! 😀 TusenTACK Andreas! ja det hade jag aldrig trott i min vildaste fantasi att Bonniers skulle finna/förstå min lilla uppfinning som uppfinning 🙂
      Sedan detta att FÅ LOV att uppfinna något nytt, att INGEN hade upptäckt kokosnötsmjölet (som bas) är helt otroligt fantastiskt konstigt… men det var vikt för mig tror jag.
      Att sedan bli ombedd att skriva att det är mat är ännu mer fantastiskt!
      Kram och jätte tack för Grattis!
      Hoppas nu dottern sedan kan få en liten födelsedagsgräddtårta a´ la Marianns recept på sin 1-års dag!
      Mariann

  1. Stort smaskigt grattis? Har väntat på att just kunna fresta mina nya LCHF-vänner med precis en sån där bok. De tror att livet blir så tråkigt utan godsaker. Nu ska de få se! Bra presenttips förresten. TACK1

    • Hejsan och varmt välkommen hit! 😀
      ja precis det har jag saknat också, därför denna bok. Vi måste kunna fika och fira högtider på LCHF vis!
      Hoppas den blir uppskattad!
      Kram och varmt välkommen hit igen
      Mariann

    • + Är övertygad om att det blir den bästa bakboken för LCHF! Inte mängder med Sukrin eller Bakepro och gluten. Precis vad jag gillar!

      • Ja, jag gillar ju inte själv när man tar i flera 1-flera dl sukrin i bakverken.
        bakepro är en helt onödig produkt och fruktansvärt dyr.
        KRAM

        • Precis!

          * Mycket Sukrin (eg. erytritol) ger halssveda och konstgjord smak (mentolaktig).

          * 400 g Bakepro kostar 145 kr jämfört med 500 g kokosnötmjöl som kostar 95 kr (159 kr för 1 kg kokosnötmjöl).
          Nu vet jag inte hur stor mängder Bakepro som används, däremot tvivlar jag på att det är lika drygt eller ens har samma egenskaper som kokosnötmjölet.

          Heja Mariann! 😀

          • Tack!
            Bakepro kan ju inte ”stå själv” som jag kallar det, du måste alltid baka med andra mjöler, men det behöver man inte med kokosnötsmjölet!
            Därför blir det faktiskt billigt att baka med kokosnötsmjöl! och fantastiskt lite kolhydrater!

      • Ska bli jättekul att läsa din bok 🙂 Inte glömt det, skickar ett ex av LCHF för seniorer, den kommer i slutet på november. Kommer hem från Turkiet den veckan, åker i morgon.
        Så kul att våra recept hamnar i den ”verkliga” världen, inte bara i bloggformat 🙂
        Sköt om dig och njut av framgången. Den är härlig.

        • Ja, det är fantastiskt! Det är ingen brådska med boken, min kommer ju först i mars så…
          Sköt om dig också och NJUT av värme i Turkiet för mig med
          Kram Mariann
          ps. har hon vägarna förbi Borås så är hon alltid välkommen på fika om jag får veta i god tid så det hinns baka… 😉

          • Tack, ska verkligen bli skönt att lämna hösten. Tack för inbjudan också, man vet aldrig vart vägarna bär framöver. De har ju tagit såna svängar det här året, som jag aldrig hade kunnat tro tidigare…

            Detsamma gäller dig, om du far uppåt Jämtland 🙂

    • Hejsan och jätte varmt välkommen hit! 😀
      Tack för Grattis och kul att du känner att den ska ingå i din LCHF hylla. Hoppas boken kommer till stor användning!
      Kram från
      Mariann

    • Hejsan och varmt välkommen hit! 😀
      och ett jätte tack för gratulationer!
      Jag har noterat att du har en bakbok på gång i Norge, härligt!
      Lycka till själv!
      Kram från Mariann

  2. Åååh, vilken läcker bok 🙂 i dubbel bemärkelse…. Med tanke på alla läckra recept du bjudit på i din blogg, så kan väl denna bok inte bli annat än helt fantastisk! Ska definitivt inhandlas.

    • Hej! 😀
      Jag måste ju erkänna att bakverken i boken är snäppet bättre än på bloggen… 😉
      jag har ju förkovrat mig i bakningen med kokosnötsmjölet och detta har jag varit mkt försiktig med att avslöja, förrän nu det senaste i samband med limekakakn.
      Vill ju inte avslöja ör mkt ju 😉
      men ändå tillräckligt att man förstår vad man får när man köper boken.
      Här framöver får vi fira Utgivningen med ett nytt smarrigt bakverk gratis för bloggläsarna!
      kram Mariann

    • Tusen tack Åsa!
      Kan säga att det finns massor med smaskiga recept i boken, både för fika men också de stora kalasen!
      Kram från Mariann

  3. Grattis!

    Lite synd på titeln dock, dels att den känns lite…. hmm ”småtråkig” – har nog kanske lite svårt med en yngre publik (skulle mer väljas av min mormor än min yngre kusin så att säga), och dels att den är så lik den ”förra” bakboken för lchf – just den som många haft så svårt för med stora sukrinmängder och bakepro och så.
    Sen misstänker jag man inte får välja titel helt själv och så heller.

    Grattis i vilket fall som helst!

    • Stort varmt tack för grattis! 😀
      Kul att du gillar bloggen och också vill köpa boken, jag hoppas du kommer finna ett stor och gott baknöje med den.
      Kram Mariann

  4. En liten nyfiken fråga bara. Har du haft fotograf från Bonniers hemma, som tagit bilder på det du bakat eller är det deras matstylister som gjort allt? Medverkar nämligen i en bok på Bonniers, som också kommer i mars. Men då har jag bara sålt recepten. De har tydligen ett helt team som lagar, stylar och fixar. Det är ju verkligen en helt ny värld som öppnats för oss 😉

    • God morgon Birgitta!
      Jodå, här har allt själv bakats alla 40 recept på bilderna och fotografen varit här på altanen och i köket. Jätte kul att jobba så nära en proffsfotograf, vi jobbade skitbra ihop!
      vem skriver den boken i mars?
      Kram Mariann

      • Kul, det var så min bok blev till också. 75 recept blev det allt som allt, med 65 bilder till. En del bilder är det fler bröd, såser eller kakor med på samma bild.

        Hemligt vem som skriver nästa bok, än så länge. Men otroligt kul var det, fick båda kontrakten på samma vecka, snacka om ketchupeffekt.
        Så sammanlagt blev det 108 recept som skulle lagas på drygt en månad. Tur jag jobbat professionellt med mat i 18 år…
        Lycka till framöver, kommer nog inte att vistas så mycket på nätet nu i oktober. Semester 🙂
        Kram Birgitta

    • TACK!!
      Det är en Hallonmoussetårta med mazarinbotten!
      Många läckra recept i boken faktiskt!
      Spännande sedan att få visa vilka recept som blir gratis provrecept!
      Kram Mariann

  5. Stort grattis! Den kommer stå på hedersplats bland mina kokböcker. 🙂 Har Rognebys bok också men där kan jag inte laga många av receptet just för att de innehåller så mycket jox som jag inte känner att jag vill lägga pengar på. Men kokosmjöl, det har jag hemma! 🙂

    • TACK Anneth!
      Ja tyvärr är det samma här med den boken. 🙁
      jag älskar kokosnötsmjölet och förstår inte hur ”världen missat detta”!?
      fast det gjorde ju att jag fick lov att upptäcka det och uppfinna dessa smarriga recept för oss alla!
      Kram från Mariann

  6. ÅH, va roligt!
    Stort GRATTIS & LYCKA TILL!
    Väntar med glädje på boken! Hoppas – önskar – att många blir inspirerade att börja baka hälsosammare fikabröd. Gammal, som ung.

    • Precis det hoppas jag också
      ALLA kan from NU börja baka hälsosamt, det borde inte bakas något annat någonstans…
      Stor varm kram och TACK
      Mariann

1 trackback / pingback

  1. Gårdsbutiken i Lillhärdal « Birgitta Höglund´s Mat

Skriv en kommentar

E-postadressen publiceras inte.


*