Ser att Cavalier som har en del choklad sötad med stevia nu har en nyhet av Hasselnötskräm sötad med stevia. De skriver:
Härligt krämig och med en fantastisk balans av choklad- och nötsmak. Gott som den är eller som pålägg till frukostmackan.
Någon som sett och provat denna produkt? Bismak?
Vad innehåller den mer? Är den ok?
Den här tjejen gör egen – jag lutar nog mer åt att testa hennes recept så jag säkert vet vad som är i. 🙂
http://bakasockerfritt.se/recept-kategorier/item/nutella
Jag gör också egen, använder det mest som fyllning.
Den är inte ny den har funnits länge på sugarfreemegastore.com
I alla fall den är supergod och jag använde den i början av min LCHF men inte längre så jag inte har sug efter sånt längre. Dock har vi en burk hemma fortfarande orörd. Det finns en del tveksamma produkter i den om man är noga med sånt vilket jag med tiden blivit.
Gör hellre din chokladkräm som du har i receptet tårta med hasselnötsmaräng. Gör bara chokladkräm, delar upp i glas, grädde på, stå kylt över natten, sen ett hallon på och voila, perfekt efterrätt!
jag är också noga med sådant så jag gör hellre min egen. 🙂
Vad är det för tveksamma produkter i den? Jag äter vad man väl kan kalla liberal lchf , men försöker undvika konstgjorda ämnen kan man väl säga 🙂
Den är helt fantastisk! Smaken och konsistensen är, enligt mitt tycke, som originalet. Upplevelsen blir lite bättre t.om., när man vet att den är sötad med stevia.
Ja det är jättebra att man använder stevia som sötning 😀
Innehållet är tyvärr värdelöst!!
13 % hasselnötter??!!!! 🙁
Ingredienser: Vegatabilisk olja (raps- & palmolja), näringsfiber (inulin, oligofruktos), hasselnötter (13%), sötningsmedel (erytritol, steviol glykosider) fettreducerat kakaopulver, skummjölkspulver, emulgeringsmedel: solroslecitin, aromer.
Näringsinnehåll per 100 g:
Energi 448 kcal – 1841 kJ
Fett 35,6 g
Kolhydrater 17 g
..varav sockerarter 6,6 g
..varav polyoler 9,5 g
Fiber 37,6 g
Proteiner 5,5 g
Salt 0,1 g
Som sagt jag gör hellre själv 😉
Fast jag vet inte vad som är värst. Det usla innehållet eller det skrämmande priset?! En burk med 360 g kostar 112 kr, frakt tillkommer på det. (LCHF klubben.se)
Milde himmel det var ju svindyrt!!
Fast så farligt innehåll är det väl inte tycker jag! Jag är jättesugen på att prova denna, är supergod tror jag:)
Produkter med palmolja i ska man undvika i det längsta! http://www.wwf.se/vrt-arbete/ekologiska-fotavtryck/1127730-palmolja-ett-hot-mot-regnskogen-och-orangutangen
En varning till alla som vill prova Cavaliers Hasselnötskräm sötad med sockeralkoholer. Både jag och min man tyckte den var suupergod, så det blev mer än en sked var när vi provade den. Efter det fick jag en fruktansvärd diarre, och en mage som förde ett otroligt liv. Min man lika så, men jag drabbades värst då jag har känsligare mage.
Ytterst ovanligt att man reagerar på erytritolen då det är den absolut snällaste av alla sockeralkoholer.
Troligtis är ni ytterst känsliga för den då.
Även om erythritol är den snällaste alkoholen så betyder det inte att en större mängd kan ge diarré. I dina recepts mängder är det troligen inga problem men de kanske har mer i hasselnötskrämen ihop med överätning = diarré.
Jag får inte diarré men reagerar ibland som jag gör med kaffe (måste gå på toa även om det är hyfsat normalt) om jag äter mycket av något med erythritol. Äter jag en normal bit så blir det inte lika tydligt. Stevia har däremot ingen effekt alls på mig (fast mängden stevia är betydligt mindre).
Det betyder dock inte att andra sockerakoholer inte är värre, men att erythritol skulle vara helt verkningslöst tror jag inte på. Även andra sockeralkoholer kräver mer eller mindre överkonsumtion för ge effekt.
och det är ju det jag säger. Läser inte någonstans att jag skriver att den är verkningslös!?
Det är ovanligt att någon reagerar så, jag har inte hört det förut från någon och jag pratar ju med många ändå.
All överkonsumtion av ”vad det än månde vara” är ohälsosamt och att äta så mycket erytritol att man får diarré då får man nog se över sin överkonsumtion av det.
jag skulle tro att ät ren erytrtiol och märk efter, kan lika gärna vara alla andra ingredienser i ett bakverk tex, kokosmjöl, fiberhusk,pofiber mandelmjöl osv, allt detta är oerhört fiberikt och kan sätta igång magen.
Långt mer vanligt att magen sätts igång av just dessa mjöl. De flesta är också mer benägna att faktiskt förstå att det är mer det som är orsaken än att skylla på erytritolen.
http://www.svd.se/nyheter/inrikes/magen-i-uppror-av-tillsatta-fibrer_6103303.svd
vad gäller just detta fallet är det nog mer troligt att det är INULINET som ger magproblemen.
Eller så var det något annat där i som ni reagerade på. Tänker palmoljan…
Jag tänkte också så att det nästan borde varit något annat…
Tips är http://www.rawfoodshop.se/ sidan, där är den mycket billigare och exakt samma 🙂
Tack för tipset!
Jag fick också våldsamt ont i magen efter att jag ätit för mycket av den..men det blev nog för mycket helt enkelt..tyckte den var såå god så jag mumsade skamlöst i mig en halv burk 😉
Inge bra, den innehåller ju endast 13 % hasselnötter och dessutom mjölkpulver & arom?! Det här är min favorit! Innehåller 38 % hasselnötter och är sötad med björksocker. Förutom det endast kakao och olja, inga onödiga ingredienser med andra ord, och helt fantastiskt god är den när man vill lyxa till det lite extra! 😀 Självklart kan man ju göra själv, men den blir ju inte lika len och fin då, inte ens med vår Vitamix 😉
http://www.worthit.se/shop/snacks/hasselnoetskraem-nutella
Den va jätte god MEN inte värt och äta den för att man vart fisig som bara den hahaaa.. Så sant!!