Glutenfri LCHF
LAX-WRAP
4 wraps/portioner
ca 1,2 gram kolhydrat i en tortilla/wrap
Ingredienser:
4 små ägg
100 gram Philadelphia ost naturell fet
2 msk finklippt gräslök
2 msk fiberhusk
1 dl pofiber
Fyllning:
Strimlad isbergssallad eller annan sallad
200 gram Körsbärsrökt Falkeskogs lax
100 gram Philadelphia ost naturell fet
2 msk finklippt gräslök
1 dl vispgrädde 40%
————————————–
1/2 finriven gurka
Gör så här:
Wrap: Vispa äggen fluffigt i några minuter. Tillsätt Philadelphia ost och gräslöken och blanda väl.
Blanda fiberhusk och pofiber väl och blanda ner dem i äggsmeten väl. Låt svälla i 5-10 minuter.
Dela degen i 4 lika stora bollar. Lägg en boll mellan två oljade bakplåtspapper och kavla ut den till en tunn platta ca 15-20 cm i diameter. Stek dem 2 minuter på var sida på medelvärme i en stekpanna med lite smör i, lyft över dem på galler att svalna.
Fyllning:
Vispa grädden medelhårt och blanda/vispa ner Philadelphia ost och gräslök väl till en fluffig kräm.
Lägg på sallad och en rejäl klick Philadelphiakräm och bred ut 2 skivor av den körsbärsrökta Falkeskogs laxen, lägg riven gurka ovanpå. Vik samman och lägg dem i smörgåspapper.
Smaklig spis!
Tips: Stek många när du ändå är igång och frys in. Bra att ta fram (tinar superfort) och fylla och ta med på vårens och sommarens utflykter!
Hej!
Jag fattar inte hur du får över dem i stekpannan utan att de antingen går sönder eller om man ”tömmer” dem från pappret att de veckar sig i pannan. Smeten blev mer som en luftig porös smet än som någon som man formar bullar av.
och de får svälla i 10 minuter?
Den går att hantera här och lägga ut klickar/bollar på oljat papper och jag håller pappret med wrapen fastoljad och lägger ner wrapen i stekpannan med pappret kvar och sakta puttar ner wrapen från kanten och mot mitten och på så vis siccesivt puttar/drar bort pappret. sträkcer liksom ut den lite med hjälp av stekspaden så den ligger platt mot stekpannan.
jag ahr gjort dessa och de som är i brödboken (lite annat mjöl i dem) på samma sätt och det har alltid gått bra.
Du kanske ska öka mjölen lite ex ta 1 msk till av fiberhusken?
Du kasnke har större ägg än mina små? ta tre som är ca 50-60 g kan vara en losning.
Tack för svar. Jag hade stora ägg. Jag ska prova med 3 stycken istället och lite extra husk.
Vad kan man ha istället för profiber?!
Anna
Du kan säkert prova 2 msk fiberhusk eller 2 msk kokosmjöl
Är det möjligt att förvara wrapsen på nåt sätt om man inte äter alla samma dag? Frysa dom eller nåt sånt?
Hhmm… allra sista raden i receptet berättar just om det 😉
Haha missade det totalt.. Tack!
😀 KRAM!