Härlig lite kryddig kaka med kaffetopping!
Kakan:
6 ägg
150 gram smält osaltat smör
1,5-2 msk Bakery+ sötning
0,5 dl kokosnötsmjöl
1 dl mandelmjöl
1,5 msk fiberhusk
2 msk kakaopulver
1 msk mald kardemumma
1 msk mald kanel
2 tsk bakpulver
Topping:
100 gram mycket mjukt smör
100 gram rumsvarm cream cheese
1,5 msk Bakery+
1 msk snabbkaffepulver
(eller 150 g smör och 50 g cream cheese för smörigare topping)
Riv över lite mörkchoklad eller pudra med kakao
Gör så här:
Vispa äggen fluffigt i flera minuter, ta i det smälta smöret och blanda väl. blanda alla torra ingredienser väl och blanda sedan ner dem i smeten.
Häll upp smeten i en liten smord och pofiberbröad liten långpanna 15×20 cm. Grädda i 175 grader i ca 20 minuter. Låt kakan svalna.
Blanda samman alla ingredienser till fyllningen väl. Bred den över den svala kakan och riv choklad över eller pudra med kakao och förvara den sedan svalt.
©MariannAndersson
Hej. Tål inte kardemumma. Förslag på något annat. Tack på förhand.
Uteslut det bara 🙂
Hejsan! Jag undrar lite över sötningsmedlet… det står ju 1,5-2 msk bakery +sötning… jag känner inte till bakery och sen undrar jag över mängden av sötning då?
Hej!
I den gröna raden ovanför inläggen finner du info om Bakery+ och där finner du också en länk till en omvandlingstabell.
Detta bör lösa hur du ska söta i receptet.